19 Ekim 2013 Cumartesi

YILDIZ KURABIYE





Misafir gelicek tuzlu ne yapsam diye düşündüm araştırmaya koyuldum. Bütün kurabiyeler bir paket margarin ya da tereyağı. Onu yersek ne oluruz ya! Neyse en sonunda bu tarifi buldum, denedim ve sonuç harika.. Hem kolay hem lezzetli. Ama siz siz olun, pişirdiğiniz gün yeyin. Missss gibi :)


Yıldız Kurabiye 


Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 100 g kaşar rendesi 
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı un 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam tuz

Üzerine

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Yapılışı

  1. Derin bir kapta peynir rendesini, tereyağını, yoğurt ve yumurtayı karıştırın.
  2. Unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun, elinize yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dk dinlendirin.
  3. Hamuru tezgahta merdane ile 1 cm kalınlığında açın, şekilli kalıplarınızla parçalar kesin. Fırın tepsisine sıralayın.
  4. Kurabiyelerinizin üzerine fırça ile yumurta sarısını sürün, çörek otu ve susam serpiştirin.
  5. 170 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet  Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder