11 Mart 2013 Pazartesi

Limonlu Revani


Türkiye'den döner dönmez misafir ağırlamaya başladım. Tatlı olarak ne yapsam diye düşünürken aklıma revani geldi. Uzun zamandır yememiştim. Daha önce yaptım mı hiç hatırlamıyorum ama bu revaniyi mutlaka deneyin derim. 

Üstüne birazda krem şanti sıkarsanız hem görünüm açısından hoş olur hemde şerbetli tatlıyı biraz hafifletir.





Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 limon kabuğu rendesi ( Çeşme limonu tercihli)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

Şerbet için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım limon suyu


Yapımı:
1-Yumurtaları mikserle 2-3 dakika kadar çırpın ve şekeri ilave ederek kar gibi olana kadar çırpmaya devam edin.
2-Sıvıyağ ve yoğurdu ilave ederek 1-2 dakika daha çırpın.
3-İrmik ve limon rendesini ilave ederk 1-2 kez  karıştırın.
4- Unu içine kabartma tozu ve vanilyayı karıştırarak eleyin. Yumurtalı karışıma ilave ederek tahta kaşıkla bir iki kez karıştırın ve yağlanmış fırın kabına dökün.
5- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar üzeri iyice pembeleşene kadar pişirin. Kürdan batırarak pişip pişmediğini kontral edin.

Şerbetin hazırlanması:

6- Şerbet için pişirme tenceresine şeker ve suyu koyun. Orta hararetli ocakta şerbet parlayana kadar 20 dakika kadar kaynatın.
7-Sıkılmış yarım limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocağı kapatıp tamamen soğumasını bekleyin.
8-Tatlınızı ister kare kare, ister baklava dilimi şeklinde kesin vu şurubunu üzerine gezdirin.
 Not: Limonlu revani için şerbetinizi önceden kaynatıp tamamen soğumasını bekleyin. Tatlınız sıcak, şerbetiniz soğuk olmalı…
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder