21 Ekim 2013 Pazartesi

MIHLAMA NAM-I DİĞER KUYMAK


Test edilmiş onaylanmış basit ama lezzetli bir tarif daha. İçerisinde bol yağ ve kalori olduğu için sık sık yapmıyorum. Benden söylemesi sizde dikkat edin! Bu tarifi de buraya ekleyeyim. 

Basit ama uzun süre yapmayınca unutuyorum :) 


MALZEMELER:

200 gram kaşar peynir 

3 yemek kaşığı mısır unu

1,5 yemek kaşığı tereyağ

1,5 çay bardağı su


YAPILIŞI:

1. Tavada erittiğiniz tereyağının üzerine mısır ununu ekleyip kavurun.

2. Suyu ekleyip pişirin.

3. Son olarak ince parçalar halinde kestiğiniz kaşar peyniride üzerine koyup eriyene kadar karıştırın. Ve birkaç dakika daha pişirin. 

4. Peynir tuzsuz olduğu için ben biraz da tuz kattım.


Afiyet olsun :)

19 Ekim 2013 Cumartesi

Elmalı Kurabiye






Tüm zamanların vazgeçilmez kurabiyesi sanırım. Çocukken hatırlıyorum da dışta kalan kısmını bir heyecanla yerdim elmalı kısmına ulaşabilmek için. :) çocukluk işte. Buraya da yazayım tarifim kaybolmasın (**,)



Elmalı Kurabiye 


Malzemeler
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3 su bardağı un
  •  yarım paket k. tozu
  • vanilya

İç Malzemeleri
4 adet elma
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
1. Elmayı rendeleyin. Şekeri katın, suyunu çekip karamelize olana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
2. Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin. Çizgili modeli yapmak için hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parça alıp, yarım cm. kalınlığında açın.
3. Üçte ikilik kısmına boylamasına, bıçakla çizikler atın. Boş kalan kısma elmalı  içden koyup sarın. Hafifçe  büküp ay şekli verin.
4. Yuvarlak şekli vermek için hamuru 0.5 cm. kalınlıkta açın. Su bardağıyla kesin. Bir parçanın ortasına elmalı iç koyun. Diğer parçanın ortasına artı şeklinde kesik atıp ilk parçanın üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla hafifçe bastırın.
5. Yağlanmamış tepsiye dizin. 170 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. 
6. Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun :)


NOT: Pudra şekerini evde kendim yaptım. Sizde yapmak isterseniz: 1 su bardağı toz şeker ve 1 yemek kaşığı nişastayı robotta pudra halini alana kadar çekin. Robotun dibinde köşesinde kalabiliyor sadece toz şeker, o yüzden arada bir kaşıkla karıştırın.

(Ben mısır nişastası kullandım) 

YILDIZ KURABIYE





Misafir gelicek tuzlu ne yapsam diye düşündüm araştırmaya koyuldum. Bütün kurabiyeler bir paket margarin ya da tereyağı. Onu yersek ne oluruz ya! Neyse en sonunda bu tarifi buldum, denedim ve sonuç harika.. Hem kolay hem lezzetli. Ama siz siz olun, pişirdiğiniz gün yeyin. Missss gibi :)


Yıldız Kurabiye 


Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 100 g kaşar rendesi 
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı un 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam tuz

Üzerine

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Yapılışı

  1. Derin bir kapta peynir rendesini, tereyağını, yoğurt ve yumurtayı karıştırın.
  2. Unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun, elinize yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dk dinlendirin.
  3. Hamuru tezgahta merdane ile 1 cm kalınlığında açın, şekilli kalıplarınızla parçalar kesin. Fırın tepsisine sıralayın.
  4. Kurabiyelerinizin üzerine fırça ile yumurta sarısını sürün, çörek otu ve susam serpiştirin.
  5. 170 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet  Olsun :)